Härdplast nr 2

Nu har jag varit och gjort härdplast undersökningen.
Det roligaste av allt var (förutom att undersökningen kostade 2175kr) utan att man måst gå den 2 gånger!
Jag fick ju totalt spader!!!
Jag hade fått för mig att det räckte att gå dit en gång varannat år. Men nej! Man måste gå dit 2 gånger den första gången man går på den här undersökningen.
En gång nu och en gång till inom 6 månader!! Efter det går man vartannat år.
Asså 2175kr x 2 på ett år är absolut ingen rolig kostnad jag ser fram emot!
Detta känns också som att någon ha suttit och haft tråkigt och nu så ska vi hitta på något så att folk kan betala mer och så att vi kan ge mer böter åt folket! Jag bara helt enkelt förstår mig inte på det!!
Om de nu tvingar oss att gå och göra denna undersökningen (för att den är påtvingad annars får man böter vid en stickprovskontroll) så kan de väl kosta mindre.
Hade jag fått gå till vårdcentralen för att göra en astma test hade det kostat 160kr!!

Ibland så känner jag att det känns som att staten vill inte att det ska finnas småföretagare. Nu tänker jag på alla de som kanske inte har de pengarna att både gå på härdplast utbildning och på dessa två läkarundersökningarna. För det blir en hel del pengar.
Just nu har jag gått in i en mörk period eter detta och tycker att allt är negativt och just nu så känns det som om att det hade varit mer lönt att ligga hemma och klia sig på magen i soffan och gått på socialen och suttit lite på Arbetsförmedlingen!!