Hygien - Blefarit

Nu måste vi ta det här med hygien när man har fransförlängning!!
Det är VIKTIGT att hålla fransarna och fransraden ren från smuts och grejer!! 
 
Ser ibland att man slarvar lite med rengöring runt just franskanten.
Har man smink på sig, och då behöver man inte just ta runt ögonen men puder och liknande lägger sig ochså runt fransarna, så måste man vara extra noga med att tvätta fransarna men har man inte så måste man göra det ändå.
2 gånger varje dag, morgon och kväll. Hellst med frans-schampoo eller babyschampoo funkar exakt lika bra!
 
Runt ögonlockskanten så har vi en massa små körtlar och när de funkar normalt så producerar dessa körtlar fett som hjälper till att smörja ytan av ögat och ögonlocket (och det är såhär det ska gå till)
Tvättar man inte bort då all smuts därifrån så täpps de här körtlarna till och då funkar inte den här smörjningen (som måste fungerna) och de tilltäppta körtlarna irriterar kanten på ögonlocket och där vill bakterier gärna börja gro. 
Det här kallas blefarit!! 
Den här bilden hittade jag på google när jag googlade på bilder och tänkte att den här är lite trevligare än alla andra bilder på riktiga människor med blefarit! 
Alltså det här är en ögolocksinflamation som kan uppstå om man då inte håller fransraden ren när man har fransar på. Självlart kan man få blefarit om man inte har fransar också men i och med att det finns en liten mellanrum mellan ögonfransförlängningen och huden så bildas där väldigt lätt en massa smuts. 
 
Så det där gula, fjälliga runt fransraden...ibland kan det till och med vara rodnad runt franskanten är dålig hygien. Man kan ha anlag till blefarit också och äldre brukar också drabbas men kan lätt undvikas om man då håller ögonen rena! 
 
Alltså man MÅSTE tvätta ögonen rena med ögonfransförlängning också!!
Lite varmt vatten med babyschampoo gör under!!