Hur är det nu med längden??

Börjar bli rejält ledsen nuförtiden då man har kunder som ringer och säger "nä, de har minsann haft 16mm långa innan" 
Egentligen blir jag förbannad. 
 
Ok, för att göra en REJÄLT lång historia kort, så de vanligaste längderna och de som går åt mest är 10-11. 
JA!!!! 10-11mm LÅNGA 
Vi fransstylister ska se till att anpassa längden EFTER KUNDENS FRANSAR, och inte kundens förväntan. 
När jag får en ny kund frågar jag dem alltid "hur vill du att det ska se ut" så får de berätta vad de har för önskemål och vad de tycker är fint och inte fint. 
Många gånger får man höra "jag vill ha riktigt långa" och det är inte alltid man kan sätta riktigt långa (om då inte den naturliga fransen redan är riktigt lång) så jag stoppar alltid kunderna där och förklarar att det går inte att ha fransar upp till ögonbrynen. 
Jag säger inte det för att jävlas med någon eller att jag inte vill att de ska ha fina och långa ögonfransar, för egentligen mig kvittar det vad det är jag sätter. Det är bara inte hälsosamt för en naturlig frans att ha så mycket belastning. 
Kommer det in någon med redan jätte långa egna naturliga ögonfransar, så klart att man kan förlänga dem också ytterligare och så klart att de kommer att ha jätte långa ögonfransar då, men det är för att de redan har basen till det. 
Men det stannar egentligen inte där heller för man kan ha jätte fina långa egna naturliga ögonfransar, men de kan vara väldigt tunna, ja då kommer vi till det igen för stor belastning blir inte bra för den naturliga fransen! Då får man faktiskt dra ner på längden. 
 
Ser JÄTTE MÅNGA gånger att kunder kommer på nytt set och de kanske har fixat sina fransar innan någon annanstans nån gång innan, så säger de "ja men jag hade 14mm långa innan och jag gillade det" och när jag tittar på deras fransar så kan man max sätta 11mm. Det är inte deras fel absolut inte, utan det är förra stylistens fel! Man utgår ALLTID ifrån kundens fransar och frågar inte "vill du ha 14mm långa".
De tänker jag men det är långt och jag vill ha långt, det blir nog bra. 
NEJ!!!! Det blir inte bra.
Ska försöka illustrera med en bild så att ni förstår lite bättre vad det är jag försöker komma till
Där är en tunn 7mm frans som vi nu låtsas är en naturligt frans och bredvid en 16mm 0,15 frans. Sådär gör man INTE! Får man så långa fransar på en så kort naturlig frans så är inte ögonfransförlängningen inte korrekt. 
 
Jag ser jätte många tjejer på stan och deras fransar ser ut som krig med överlånga fransar som hänger höger och vänster i klumpar. Nej det är inte snyggt. 
 
Får jätte många gånger göra fransar som ser naturliga ut också, det är inte det. Men man blir ledsen när vissa inte tar det här yrket på allvar.  
 
Men jag blir väldigt glad när jag får under som vill ha en väldigt naturlig ögonfransförlängning. Man kan få en ögonfransförlängning att se naturlig ut om det är så det önskas.  Enögonfransförlängning måste inte se mycket och plastigt ut. 
 
 
Det är därför väldigt viktigt att gå till en bra fransstylist som verkligen anpassar ögonfransförlängningen efter dina egna ögonfransar och inte bara lyssnar till på vad kunden vill, utan förklarar varför man inte kan göra på ett visst sätt och vad det får för konsekvenser. 
Vädligt viktigt att ni alla som vill lära en frans yrket och letar efter en fransutbildning att ni går till någon som verkligen kan sin sak. 
 
För att boka en ögonfransförlängning i Malmö, eller gå en fransutbildning i Malmö besök www.alexandraeros.com för mer info och priser.