Är förlängningen vattenfast, eller inte?

Det här får jag höra ofta, och det är lite inveklat också att förklara. 
Ögonfransförlängningen tappar varken färg eller böj av vatten, man MÅSTE  tvätta sina fransar VARJE DAG. 
Men hur påverkar vatten egentligen ögonfransförlängningen?
Jo, lite vatten är ok. Ett stort måste egentligen. Korta perioder av vattenkontakt måste man egentligen ha då man måste (kan inte säga det tillräckligt många gånger) tvätta ögonfransarna. 
Att rengöra ögonfransarna/ögonfransförlängningen varje dag kan till och med förbättra hållbarheten på ögonfransförlängningen. 
Så den vardagliga bad och duschningen förstör inte! 
 
Men hur är det då när man åker utomlands och semesterbadar? 
Ja nu kommer det jobbiga delen. Semesterbadandet (när man är vid vatten varje dag) gör att förlängningen kan och faller av snabbare och det är för att konstant långvarig vattenkontakt gör limmfästningen mjukt och svagt. En simtur gör inte så mycket men konstant badande gör och hur man än gör, är man och badar, och fast man inte doppar huvudet i vattnet så blir man blöt i ansiktet ändå. 
Pool och bastu gör att den naturliga fransen svullnar upp lite för att sedan krympa, och då bryts limfästningen och ögonfransförlängningen åker av. 
En annan grej som händer är bakterier. Bakterier trivs i varma och fuktiga miljöer.
 
 
Är man och badar i havet, får man lite vatten i ansiktet/ögonen, det svider, så enkelt är det, då på vissa ställen är vattnet så salt att det känns som om ögonen brinner upp (tro mig har testat och trodde att mina ögon skulle hoppa ut) och vad gör man då när ögonen håller på att brinna upp? Jo då börjar man gnugga och pilla! Man försöker undvika fransförlängningen men sen så går man loss för det gör ont och tänker "en gång ingen gång" 
 
En annan grej som många inte tänker på när de åker iväg på bad semester är solskydd. Man ska använda solskydd i ansiktet, men det man får tänka på är att man måste låta huden suga åt sig krämen ordentligt innan man hoppar i vattnet. Det räcker inte att vänta 2 min och sen hoppa i då det kommer att rina ner från pannan rakt ner i fransraden och det kommer göra så att det sakta men säkert lossar limmet. Det är inget som kommer att hända på en gång men hållbarheten blir riktigt dålig.  
 
Så man ska egentligen räkna med att man tappar mer fransar under en bad semester än vad man gör i vanligt fall hemma. 
 
Intresserad av en ögonfransförlängning i Malmö? Besök www.alexandraeros.com för priser och bokning
 
 

Kommentera här: